надо кушать

søndag, desember 11, 2011

Løs smørkrisen på ti minutter

Norge sulter.

Ja, om man skal tro FrPs Torgeir Trældal risikerer vi tydeligvis å sulte i hjel over vinteren, alle sammen. "Verdens rikeste land klarer ikke å brødfø sitt eget folk", sier han, og sikter da til at butikkene i Norge er midlertidig tomme for smør.



Egon Holstad i avisa Nordlys har allerede kommentert smørhysteriet så treffende som mulig i sitt innlegg "Verdens dummeste land". Heller enn å komme med videre sarkasmer (vi ønsker ikke å hoppe etter Wirkola) skal vi være konstruktive og vise de trengende masser veien ut av smørhelvetet. Du kan nemlig løse "krisen" i ditt eget hjem på noe tilnærma ti minutter, forutsatt at du har miksmaster, fløte og salt.

1. Pisk kremfløte til det skiller seg i smør og kjernemelk.

2. Hell av og press ut så mye av kjernemelka som du bare får til. Kjernemelka kan du fryse ned og bruke i andre oppskrifter seinere (den gjør seg visstnok godt i vaffelrøre, for eksempel).

3. Press sammen smøret i en klump. Skyll av smørklumpen i kaldt vann, for å få ut mer kjernemelk. Visstnok er det sånn at jo mer kjernemelk du får ut, jo mer holdbart blir smøret.

4. Hiv i salt etter smak og kna det godt inn.

5. Gratulerer, du har nå smør - som forøvrig er betydelig bedre enn mesteparten av smøret du kunne fått tak i på butikken.


Sånn. Videre til neste verdensproblem.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Jo, den smør oppskrift er helt fin; men du si'r ikke noe om hva kjernemelken kan brukes til; paa den gaard hvor jeg vokste opp brukte vi den til 'knab-ost', kremost med kommen som ekstra smak; men i Norge er det vel helst brunosten som smaker!?

11:48 a.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home